OHJEITA TENOLLA KALASTAVILLE

1. Tutustu tarkoin kalastuslupasi sisältämiin määräyksiin. Kysy yksityiskohdista lupamyyjältä jos jokin asia jää epäselväksi.

2. Aloittaessasi kalastustasi varmistaudu, että lupalappusi on mukana ja mikäli kalastat toisen soutamana, varmista että soutajallakin on voimassa oleva lupa. Esitä lupasi mukisematta sitä kysyttäessä.

3. Mikäli et tunne jokea riittävästi, kysy veneesi vuokraajalta tai paikalliselta asukkaalta ohjeet missä ja miten voit veneelläsi liikkua muiden kalastusta suuremmin häiritsemättä.

4. Älä koskaan lähde veneellä kalastamaan kalastuspaikalla jo ennestään olevien veneiden alapuolelta. Tarkista, onko maissa muita kalastajia laskuvuoroaan odottamassa ja jos on, odota omaa vuoroasi.

5. Älä pitkitä kalastustasi samalla kalapaikalla vaan anna vuoro toisillekin. Tapoihin ei kuulu nousta välillä ylävirtaan.

6. Väistä venettä tai kalastajaa jolla on kala kiinni. Nosta vieheesi ajoissa ylös ennen sotkeutumisen mahdollisuutta.

7. Kalastaessasi soutajan kanssa muista, että saatu kala on aina yhteinen oli kalan väsyttäjä tai koukkaaja kumpi tahansa.

8. Älä häiritse sekä paikallisten asukkaiden että leiriytyneiden rauhaa. Lähellä asutusta kysy lupa omaan leirintääsi sekä pysäköintiin.

9. Älä roskaa asuin- tai olinpaikkasi ympäristöä. Todellinen kalamies ei viitoita roskilla kulkemaansa reittiä eikä aiheuta vahinkoa ympäristölle tuhoamalla puita ja muuta kasvillisuutta. Muista, ettäjoki ei ole kaatopaikka.

10. Muista, ettet kalastuksellasi aiheuta haittaa tai häiriötä alueella ammatikseen kalastaville. Heille kalastus on elinkeino ja työtä, sinulle se on harrastus ja vapaa-ajanviettoa. Myös muut harrastajat ovat samalla asialla kuin sinä - kalasta siis "herrasmiehen" tavoin.

11. Rannalta kalastaja väistää veneellä kalastajaa.
Takaisin edelliselle sivulle
Pääsivulle